ukenru
sud-ne-zadovolniv-klopotannya-zakhistu-pro-vidvid-suddiv-u-gazoviy-spravi-onischenka

Суд не задовольнив клопотання захисту про відвід суддів у "газовій справі Онищенка"

 • 8383 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Колегія суддів Солом'янського районного суду Києва відмовила у задоволені клопотання захисту про відвід двох суддів, а саме головуючого Сергія Агафонова та Алли Захарової, під час підготовчого судового засідання за обвинуваченням 8 учасників злочинної організації, у створенні якої підозрюється народний депутат Олександр Онищенко, у так званій "газовій справі". Про це повідомив головуючий суддя Сергій Агафонов, передає кореспондент УНН.

"У задоволені заяви захисника Шалиги про відвід суддів Солом'янського суду Києва Агафонова та Захарової відмовити", - оголосив рішення головуючий суддя.

С.Агафонов зазначив, що аргументи захисника є надуманими, а його заяви про відвід суддів безпідставними. І на даний момент, за його словами, відсутні будь-які підстави чи докази, які б свідчили про упередженість суддів.

Однак суддя С.Агафонов також зауважив, що у суду є невідкладна процесуальна дія щодо розгляду клопотання про продовження обвинуваченому Валерію Постному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Проте суд поки що не зумів перейти до розгляду клопотання САП стосовно арешту В.Постного, бо захисник одного з обвинувачених оголосив заяву про відвід вже іншої судді - Ади Педенко.

Наразі адвокати і їхні захисники висловлюють думки щодо клопотання колеги про недовіру судді А.Педенко.

Нагадаємо, 30 травня у САП повідомили, що передали до суду обвинувальний акт щодо 8 учасників злочинної організації народного депутата Олександра Онищенка у "газовій справі".

Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст. 255, ч 4 ст.28, ч 5 ст 191, ч.4 ст 28, ч.3 ст.209, ч.4 ст.28, ч.2 ст 205, ч.4 ст 28, ч.2 ст 364-1, ч.2 ст 366, ч. 1 ст 388 ККУ.

Керівник САП Н.Холодницький повідомляв, що В.Постний та Д.Кравченко на даний час знаходяться під вартою у СІЗО, Шленчак і Сергієнко під заставою у 10,3 млн грн, решта обвинувачених під домашнім арештом.

Ще 9 осіб, за його даними, перебувають у розшуку, включно з О.Онищенком.

Як повідомляв УНН, народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.2 ст.205, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209, ч.4 ст.28 ч.2 ст.364-1, ч.4 ст.28 ч.2 ст.366 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП