ukenru
sud-italiyi-viznav-kapitana-sudna-vinnim-v-zagibeli-700-migrantiv

Суд Італії визнав капітана судна винним в загибелі 700 мігрантів

 • 9280 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Суд у Сицилії визнав громадянина Тунісу Мохаммеда Алі Малека винним в аварії корабля в Середземному морі в квітні 2015 року, передає УНН із посиланням на ВВС.

Риболовецьке судно, яким керував Мохаммед Алі Малек, затонуло біля берегів Лівії, понад 700 нелегальних мігрантів, які перебували на борту, загинули. Врятуватися змогли лише 28 людей.

Більшість загиблих опинилися замкненими в трюмі. Більшість жертв корабельної аварії були мігрантами з Малі, Гамбії, Сенегалу і Ефіопії, які сподівалися дістатися до південного італійського острова Лампедуза.

Як встановило слідство, переповнене судно з мігрантами з вини капітана зіткнулося з контейнеровозом, який йшов на допомогу, і швидко пішло на дно.

Мохаммеду Алі Малеку загрожує до 18 років в'язниці за звинуваченням у порушенні правил мореплавства та ненавмисному вбивстві. Його також звинувачують в організації незаконної міграції.

Ця подія на морі змусила владу ЄС замислитися про необхідність вжити ефективніших заходів для вирішення міграційної кризи в Середземномор'ї.

Попри заходи ЄС, кількість людей, які нелегально намагаються потрапити в Італію з країн Північної Африки, за 2016 рік зросла до 175 тис. людей, повідомляє ООН.

Кількість нещасних випадків з нелегальними мігрантами на морі також зросла і становить 4 742 - майже на тисячу випадків більше, ніж в минулому році.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу