ukenru
sud-dozvoliv-zaochne-rozsliduvannya-schodo-prikhilnika-novorosi

Суд дозволив заочне розслідування щодо прихильника "Новоросії"

 • 7960 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Прокуратура отримала дозвіл на спеціальне "заочне" розслідування щодо активного прихильника "Новоросії". Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Встановлено, 36-річний харків'янин підозрюється в організації та забезпеченні фінансування умисного пошкодження чужого майна, незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, а також публічних закликах до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України.

Наприкінці березня 2014 року чоловік організував та профінансував низку підпалів банкоматів у Харкові.  За попередніми даними, умисне пошкодження чужого майна коштувало всього-на-всього 1 тис. 100 доларів США.

Крім того, зловмисник брав активну участь у мітингу "В поддержку Юго-Востока Украины", який проходив у Москві, де закликав до дій, спрямованих на зміну меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, зокрема, збудувати нову державу "Новоросію" на території окремих областей України.

Затримали чоловіка у квітні 2014 року. На вимогу прокуратури суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Під час обшуків, санкціонованих судом, за місцем мешкання підозрюваного виявлено та вилучено вогнепальну зброю та патрони до неї.

У травні 2014 року зловмисник, після звільнення зі слідчого ізолятора за заставу у 364 тис. грн, втік. Чоловіка оголосили у розшук.

Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства та суду, постійно перебуває на тимчасово окупованій території прокуратура звернулася до суду з клопотанням дозволити провести спеціальне "заочне" досудове розслідування, яке суд задовільнив.

Як повідомляв УНН, генерала Чорноморського флоту РФ судитимуть за держзраду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП