ukenru
sud-dozvoliv-gpu-prostezhiti-dzvinki-lavrinovicha

Суд дозволив ГПУ простежити дзвінки Лавриновича

 • 15581 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Печерський районний суд Києва надав тимчасовий доступ слідчому Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України до дзвінків та смс-повідомлень колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича у межах справи "про конституційний переворот", передає УНН з посиланням на ухвалу Печерського районного суду Києва.

Згідно з ухвалою суду, слідчий у судовому засіданні зазначив, що під час досудового розслідування виникла необхідність в отриманні інформації щодо телефонних з'єднань за номером оператора мобільного зв'язку, яким користується підозрюваний.

У зв’язку з цим, як ідеться в документі, слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про необхідність в задоволенні клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, які знаходяться у володінні ПрАТ "Київстар", оскільки такі дані необхідні для ефективного здійснення досудового розслідування.

Таким чином, відповідно до ухвали, суд надав дозвіл слідчому на доступ та вилучення інформації у ПрАТ "Київстар" з 1 січня 2014 року по 4 жовтня 2017 року, а саме вхідних та вихідних дзвінків, смс-повідомлень тощо Олександра Лавриновича.
При цьому, строк дії ухвали було визначено на 30 днів.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Генпрокуратура повідомила про підозру екс-президенту України Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу щодо повернення до Конституції 1996 року. 

15 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і обрав для екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 2 листопада

Однак 27 вересня Апеляційний суд скасував арешт екс-міністру юстиції

Українські Національні Новини

Політика