ukenru
sud-dozvoliv-gpu-pereviriti-dokumenti-za-yakimi-novinskiy-otrimav-pasport-gromadyanina-ukrayini

Суд дозволив ГПУ перевірити документи, за якими Новинський отримав паспорт громадянина України

 • 11746 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Печерський районний суд надав слідчим Генеральної прокуратури дозвіл на доступ до інформації, пов’язаної з отриманням громадянства України народним депутатом Вадимом Новинським. Про це йдеться у відповідній ухвалі суду від 26 вересня 2018 року, передає УНН.

Ухвалу суд виніс за клопотанням слідчих Генпрокуратури, яке було подано у межах розслідування кримінального провадження щодо незаконного позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка.

Суд ухвалив надати "тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні Печерського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби у м.Києві, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1, а саме: відомості, щодо дати отримання паспорту громадянина України та паспорту для виїзду за кордон ОСОБА_3 (Новинський – ред.), ІНФОРМАЦІЯ_1 та завірені належним чином копії документів, які подавались ОСОБА_3 для отримання паспортів, шляхом вилучення їх завірених копій".

Слідчі отримали доступ до інформації строком на 30 днів, які обраховуються з часу постановлення ухвали. Якщо ухвалу не буде задоволено, то представники обвинувачення можуть клопотати про проведення обшуку та вилучення необхідних документів.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада 8 грудня 2016 року дала згоду на притягнення Новинського до кримінальної відповідальності.

ГПУ підозрює Новинського у причетності до організації незаконного позбавлення волі протягом 179 днів помічника митрополита УПЦ МП Володимира архієпископа Олександра Драбинка.

Українські Національні Новини

Політика