ukenru
sud-doruchiv-upovnovazhenim-organam-nadati-okhoronu-ridnim-savchenko

Суд доручив уповноваженим органам надати охорону рідним Савченко

 • 10085 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Шевченківський районний суд Києва доручив компетентним органам потурбуватися про надання рідним заарештованого народного депутата Надії Савченко охорони та вирішити питання щодо виконання нею функцій народного депутата. Відповідну ухвалу сьогодні оголосив слідчий суддя суду Павло Слободянюк, передає кореспондент УНН.

"Посилання підозрюваної Савченко у частині наявних фактів погроз у зв'язку з цією справою на адресу її рідних і близьких, а також вимога щодо вжиття заходів на виконання Савченко повноважень народного депутата виходить за межі вирішення питання, пов'язанного з обранням запобіжного заходу, і потребує негайного вирішення у встановленому законом порядку уповноваженими на це особами", - йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, сьогодні Шевченківський районний суд Києва продовжив Савченко тримання під вартою до 13 липня.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав народному депутату Надії Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня.

Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. У ВР Савченко затримали, зачитавши їй повідомлення, у чому її підозрюють: злочини, передбачені ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, а також ч.1 ст.258-3 ККУ.

Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести теракт в парламенті.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП