ukenru
sud-areshtuvav-dvokh-prichetnikh-do-smertelnoyi-strilyanini-v-kiyevi

Суд арештував двох причетних до смертельної стрілянини в Києві

 • 9306 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Шевченківський районний суд Києва арештував на 2 місяці двох чоловіків, затриманих за підозрою у причетності до конфлікту зі стріляниною в приміщенні “Національна лотерея” на вул.Лагерній у Києві, внаслідок якої загинула одна людина. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, передає УНН.

Згідно ухвали суду, одного з підозрюваних, який під час конфлікту здійснив смертельний постріл в охоронця, взято під варту без права на заставу. Його дії кваліфіковано за ч.1 ст.115 (умисне вбивство).

Іншому учаснику вказаних подій інкримінується ч.4 ст.296 КК України (хуліганство). Суд у якості альтернативи визначив йому заставу у сумі 120 тис. грн.

Інші особи, причетні до подій на вул.Лагерній, встановлюються. Досудове слідство триває.

Додамо, що інцидент трапився в гральному закладі Української національної лотереї, що діє під вивіскою "Фаворит".

Раніше поліція викрила компанію “УНЛ” (Українська національна лотерея) на організації нелегальних азартних ігор під вивіскою "Фаворит" та ухилянні від сплати податків.

Водночас ЗМІ називають УНЛ “улюбленцем” влади і пов’язують компанію з високопосадовцями: нардепом від БПП Олександром Третьяковим, екс-главою АП Борисом Ложкіним та екс-главою ФДМ Ігорем Білоусом. Білоус, зокрема, міг отримати частку в компанії через передачу 40 приміщень для гральних залів в Києві. Заклади “УНЛ” заполонили всю Україну і функціонують навіть у приміщеннях костьолу. Водночас усі конкуренти “УНЛ” з 2014 році заблоковані санкціями РНБО. За оцінками експертів, “УНЛ” просувають в монополісти лотерейного ринку, а сприяє цьому Мінфін, який виписав під нього ліцензійні умови.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП