ukenru
stskk-boyoviki-vipustili-blizko-30-snaryadiv-po-mironivtsi

СЦКК: бойовики випустили близько 30 снарядів по Миронівці

 • 8255 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Незаконні збройні формування випустили близько 30 снарядів калібру 152 мм по мирному населенню Миронівки. Про це повідомляє Українська сторона в Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню, передає УНН з посиланням на прес-центр штабу АТО.

"Незважаючи на досягнуті домовленості про припинення вогню та відведення важкої техніки і озброєння, сьогодні, 22 грудня, незаконні збройні формування підступно відкрили вогонь по мирних населених пунктах. Зокрема, по Миронівці вівся вогонь із застосуванням артилерійських систем калібру 152 мм. Загалом було здійснено два обстріли, під час яких по оселях мирних українців прилетіло близько 30 снарядів.

Офіцерами української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін відразу було введено режим "припинення вогню", який в першому випадку вдалось досягти на четвертій хвилині обстрілу, у другому – на 15-й хвилині", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в СЦКК додали, що бойовиками двічі був обстріляний населений пункт Луганське.

"Ворог застосував артилерію калібру 122 мм та міномети калібру 120 та 82 мм. Разом було зафіксовано 155 розривів мін та снарядів", - додається в повідомленні.

Про факти обстрілів було терміново повідомлено представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в України. 

Як повідомляв УННбойовики сьогодні двічі намагались атакувати позиції сил ЗСУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП