ukenru
struktura-arcelormittal-u-kazakhstani-pripinyaye-robotu-z-distribyutorom-gazpromu-cherez-sanktsiyi

Структура ArcelorMittal у Казахстані припиняє роботу з дистриб'ютором "Газпрому" через санкції

 • 8158 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. "АрселорМіттал Теміртау", структура ArcelorMittal у Казахстані, заявила про тимчасове припинення роботи з дистриб'ютором "Газпромнефть - мастильні матеріали", компанією "Нік-Ойл", через санкції України і Євросоюзу. Відповідний лист було направлено в "Нік-Ойл", передає УНН з посиланням на "Коммерсант".

У листі пояснюється, що рішення прийнято через санкції Україна і ЄС проти компанії "Газпром нефть", щоб не наражати на репутаційний ризик гендиректора "АМТ Теміртау" і АМТ.

В "Газпромнефть - мастильні матеріали" називають те, що відбувається, непорозумінням, додаючи, що юристи компанії вивчають рішення АТ "АрселорМіттал Теміртау", проте, за інформацією видання, в російській компанії розраховують на швидке вирішення непорозуміння, яке завдає репутаційного збитку російсько-казахським відносинам.

При цьому, у виданні зазначили, що ТОВ "Нік-Ойл" - приватна компанія, пов'язана з "Газпром нефтью" лише комерційними відносинами, тому санкції нібито її не стосуються.

Глава "Нік-Ойл" Микола Гардер у даний час збирає матеріали і планує звернутися зі скаргою на дії АМТ в національну палату підприємців Казахстану. Він стверджує, що "Роснефть", яка також перебуває під санкціями, продовжує роботу з АМТ, тоді як його компанію обмежили в такому праві.

Нагадаємо, у вересні минулого року Європейський суд загальної юрисдикції в Люксембурзі відмовив у задоволенні позовів про анулювання санкцій російським держбанкам "Сбербанк" і ВТБ, а також компанії "Газпром".

Українські Національні Новини

Новини Світу