ukenru
strilyanina-v-italiyi-politsiya-vbachaye-rasistski-motivi-i-nazivaye-imya-striltsya

Стрілянина в Італії: поліція вбачає расистські мотиви і називає ім'я стрільця

 • 16292 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Всі поранені стрільцем у Марчелаті особи були вихідцями з африканських країн. Поліція країни зазначає, що злочин може мати расистські мотиви. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Mirror.

Як повідомляє The Mirror, за скоєння злочину затримано 28-річного місцевого мешканця Лука Траіні. Свідки кажуть, що чоловік стріляв по перехожих з криком “Хай живе Італія”.

Місцева газета la Repubblica повідомила, що затриманий спочатку стріляв по двох темношкірих хлопцях, а згодом деякий час проїхавши на авто, поцілив у темношкіру жінку. І так він рухався містом, стріляючи в вихідців з африканських країн, поки його не заарештувала поліція. Характер травм та стан постраждалих наразі невідомий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австрії мігрант вбив літню пару через політичні погляди

Лука Траіні кинув пістолет у машині і був затриманий на площі в центрі міста, пише la Repubblica. Стверджується, що під час затримання він підняв руку у фашистському вітанні, а на плечі чоловіка був накинутий італійський триколірний прапор.

The Mirror та ВВС зазначають, що злочин міг бути скоєний на ґрунті расизму. Дії Луки Траяни могли стати помстою за резонансне вбивство 18-річної італійки Памели Мастропьетро, у якому підозрюють 29-річного мігранта з Нігерії. Тіло дівчини, яке було розчленовано та розміщено у валізи, знайшли на околицях Марчелату. Смерть дівчини викликала низку жорстких заяв ультра-правих політиків щодо міграційної політики Італії. 

Як раніше повідомляв УНН, канцлер Німеччини Ангела Меркель у суботу засудила зростання проявів антисемітизму і ксенофобії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП