strayk-polskikh-pereviznikiv-u-dpsu-kazhut-skorish-za-vse-situatsiya-na-kordoni-z-polscheyu-lishe-uskladnyuvatimetsya

Страйк польських перевізників: у ДПСУ кажуть, скоріш за все ситуація на кордоні з Польщею лише ускладнюватиметься

 • 66647 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Ситуація на кордоні з Польщею, скоріше за все, буде тільки ускладнюватися, адже, як заявляли польські перевізники, вони планують довготривалу акцію. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Станом на ранок, за інформацією від польських наших колег, загалом близько тисячі вантажних транспортних засобів очікують на можливість перетину кордону на всіх трьох цих напрямках з Польщі в Україну. Половина з них - на напрямку пункту пропуску "Ягодин". Скоріш за все, ситуація буде тільки ускладнюватися, адже, як зазначали самі польські перевізники, вони планують довготривалу акцію», - сказав Демченко.

Він зазначив, що в ДПСУ сподіваються, що страйк польських перевізників закінчиться якомога швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські перевізники блокують три пункти пропуску на кордоні з Україною. Офіційно не передали Києву жодну з вимог

«До того ж, як повідомляло Міністерство інфраструктури, вчора жодних офіційних вимог від польських перевізників до жодного представника України офіційно не надавалося, хоча Україна ініціювала зустріч з польською стороною для того, щоб провести її з усіма зацікавленими сторонами для того, щоб не відбулося це блокування, або ж вирішити якомога швидше це питання, щоб рух через кордон був, як раніше інтенсивним та не ускладненим», - розповів Демченко.

Речник також зазначив, що учасники акції не блокують рух для автобусів та легкових транспортних засобів. Також вони обіцяли пропускати, зокрема, гуманітарну допомогу, яка прямує до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські перевізники повністю заблокували рух вантажівок на двох пунктах пропуску з Україною

«Однак, досить часто від польських колег нам надходить інформація про те, що учасники акції висловлюють позицію, що вони пропускатимуть лише одну автівку на годину в напрямку України, не важливо, з якими вантажами. Фактично, ми бачимо, що одна або кілька вантажівок все ж таки прибуває до українських пунктів пропуску з боку Польщі. Це такий основний вантажопотік, який на даний момент йде в Україну на трьох напрямках», - сказав Демченко.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі