ukenru
strayk-paralizuvav-livan-na-tli-pogirshennya-ekonomichnoyi-situatsiyi

Страйк паралізував Ліван на тлі погіршення економічної ситуації

 • 20436 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Школи, університети та магазини закрились в Лівані в четвер, через загальний страйк громадського транспорту та профспілок, що паралізував країну, яка постраждала від кризи. Про це УНН інформує з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Протестувальники перекрили основні автомагістралі країни, а також дороги всередині міст, починаючи з 5-ї ранку, на знак протесту проти цін на пальне, які виросли з загрозливою швидкістю після того, як уряд скасував субсидії. Таксисти та водії вантажівок використовували свої автомобілі для перекриття доріг. У столиці Бейруті багато шляхів було заблоковано гігантськими сміттєвими баками та транспортними засобами.

Загальнонаціональні протести отримали назву "день гніву".

Контекст

Акція протесту проходить на тлі падіння ліванського фунта, що продовжується, по відношенню до долара. Близько 80% жителів Лівану живуть у злиднях після того, як ліванський фунт за останні два роки втратив понад 90% своєї вартості.

Заправка бензобака тепер коштує більше ніж місячна мінімальна заробітна плата.

За даними Всесвітньої продовольчої програми ООН, продовольча інфляція в Лівані є однією з найвищих у світі, перевищивши 557% на осінь минулого року.

На додачу, відключення електроенергії з минулого літа змусили домогосподарства платити надмірні витрати приватним постачальникам генераторів, які часто перевищують орендну плату за власне житло.

Міжнародний валютний фонд проведе у понеділок віртуальну зустріч із урядом Лівану задля продовження переговорів про програму фінансової допомоги.

Українські Національні Новини

Новини Світу