stratkom-zsu-pidtverdyv-rozstril-ukrainskykh-polonenykh-okupantamy

СтратКом ЗСУ підтвердив розстріл українських полонених окупантами

 • 36482 переглядiв

Російські військові розстріляли двох беззбройних українських солдатів, які здалися в полон. Докази цього воєнного злочину будуть передані до міжнародних органів.

В Управлінні Стратегічних комунікацій Збройних сил України (Стратком) підтвердили розстріл окупантами двох українських солдатів, які здавались в полон, пише УНН

Деталі 

російська федерація вчергове порушила закони та звичаї війни, норми міжнародного права. На кадрах, опублікованих в медіа, зображено страту двох військовослужбовців Збройних силу України. За підтвердженою інформацією, російські окупанти вкотре підступно розстріляли беззбройних солдатів

- йдеться в повідомленні. 

Доповнення

Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун зазначив, що всі докази розстрілу військовослужбовців будуть передані у відповідні міжнародні інституції, які займаються воєнними злочинами.

Нагадаємо

Вчора, 2 грудня, у мережі з’явилося відео розстрілу окупантами українських солдатів, які здавались в полон. Омбудсмен України Дмитро Лубінець відреагував на відео страти, зазначивши, що страта тих, хто здається у полон, – це воєнний злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російському полоні перебуває понад 4 тисячі українців - Мінреінтеграції

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі