stratehichne-partnerstvo-zamist-chlenstva-v-yes-orban-v-paryzhi-znovu-vystupyv-proty-vstupu-ukrainy-do-yevrosoiuzu

Стратегічне партнерство замість членства в ЄС: Орбан в Парижі знову виступив проти вступу України до Євросоюзу

 • 37623 переглядiв

Під час візиту до Парижу глава угорського уряду Віктор Орбан вкотре наголосив на корумпованості України й виступив проти початку переговорів про її вступ до ЄС. Про це йдеться в інтерв'ю Орбана виданню Le Point, передає УНН.

Деталі

Орбан заявив, що виступає проти початку переговорів з Україною, пояснивши це двома причинами. За словами Орбана, українці "не готові до переговорів", а європейці "не готові прийняти їх як повноправних членів".

За його словами, Угорщина як сусідка України "точно знає, що відбувається в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан запропонував угоду "до 5-10 років" про стратегічне партнерство між Україною та ЄС замість переговорів про членство

Звіт Європейської комісії про те, що із семи передумов чотири вже виконано, просто неправда. Відомо, що Україна є однією з найбільш корумпованих країн світу. Це жарт! Ми не можемо ухвалювати рішення про початок процесу переговорів про вступ

 - заявив Орбан

Він також пояснив. що вступ України до ЄС призведе до додаткових витрат, оскільки тоді довелося б внести понад 3,5 мільярда євро додатково до спільного бюджету ЄС.

Він також попередив, про жахливі наслідки для сільського господарства Євросоюзу. Мовляв, Україна – велика країна, з великою кількістю сільського господарства, тому якщо вона увійде в європейську сільськогосподарську систему, то знищить її вже наступного дня.

Доповнення 

Угорський прем'єр-міністр закликав ЄС не повторювати з Україною "тих самих помилок, які ми зробили з Туреччиною". За його словами, слід укласти з Україною договір про стратегічне партнерство, включаючи угоду з різних питань, таких як сільське господарство, митниця та безпека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єврокомісії відповіли Орбану після заяв про питання початку переговорів з Україною про членство

Україні важко, вона потерпає від російського вторгнення, і ми вирішили її підтримати. Тому є легітимним, щоб уся Європейська рада надсилала хороші сигнали Україні. Я за це. Однак є й інші типи сигналів, які потрібно надіслати, ніж відкриття переговорів про членство в Європейському Союзі. Ми не повинні цього робити

 - заявив Орбан

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав зняти з порядку денного саміту ЄС рішення щодо початку переговорів про вступ України в ЄС. Відповідний лист він написав президенту Європейської ради Шарлю Мішелю. 

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    путін оголосив, що йде на п'ятий президентський термін

     • 37383 переглядiв