stoltenberg-zayaviv-scho-vtilennya-dovgostrokovikh-garantiy-bezpeki-dlya-ukrayini-vidbudetsya-pislya-viyni

Столтенберг заявив, що втілення довгострокових гарантій безпеки для України відбудеться після війни

 • 409915 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що втілення довгострокових гарантій безпеки для України має відбутися вже після закінчення війни, передає УНН з посиланням на заяву Столтенберга під час прес-конференції в Брюсселі.

Цитата

“Ми повинні чітко зрозуміти, що майбутнє України в євроатлантичній родині. Після закінчення війни ми повинні втілити довгострокові заходи щодо безпеки України", — заявив Столтенберг.

Деталі

Генсек Альянсу згадав схему російської агресії протягом багатьох років в різних регіонах. Серед таких, зокрема Грузія у 2008 році, Крим і Донбас - 2014 рік і повномасштабне вторгнення в Україну минулого року.

Він наголосив, що необхідно зробити все, щоб росія не продовжила руйнувати європейську безпеку, та наголосив на необхідності “розірвати коло російської агресії".

Доповнення

Під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, та головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем Столтенберг заявив, що Євросоюз, НАТО та Україна розробляють спільні довгострокові гарантії безпеки для України та Європи.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Загарбники обстріляли Купʼянськ, є поранений - ОВА

     • 334761 переглядiв

    Окупанти вдарили по Очакову, є поранений - поліція

     • 367617 переглядiв

    мзс росії викликало посла США: названо причину

     • 529998 переглядiв