ukenru
stoltenberg-zaklikav-krayini-nato-zbilshiti-pidtrimku-ukrayini

Столтенберг закликав країни НАТО збільшити підтримку Україні

 • 12558 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що закликає всі країни-члени Альянсу збільшити підтримку Україні. Про це він заявив під час пресконференції в Брюсселі в середу, передає УНН.

"Усі члени НАТО, як в Північній Америці, так і в Європі, надають значну підтримку Україні. Перш за все ми надаємо значну політичну підтримку. Ми постійно повторюємо, що ми не визнаємо анексію Криму і що ми підтримуємо територіальну цілісність України", - сказав Генсек НАТО.

За його словами, Альянс рішуче підтримує зусилля, спрямовані на знаходження політичного рішення у контексті мінських угод, і спостерігає прогрес у цьому процесі, так само як і в процесі обміну утримуваними особами.

"Ми також надаємо практичну підтримку Україні. У нас є цільові фонди, які допомагають модернізувати українські Збройні сили. Окремі члени НАТО надають підтримку в межах механізму підтримки НАТО, але також забезпечують підтримку для навчання і підготовки, наприклад, у системі команд і управління, у кіберзахисті", - зазначив Столтенберг.

Він згадав також, що Північноатлантична рада здійснить візит до України у найближчому майбутньому.

"Ми підтримуємо в багатьох напрямках - від командного управління, де союзники надають (допомогу з - ред.) навчання і підготовку, і т.д., і я як Генеральний секретар НАТО завжди закликаю союзників по НАТО надавати більше (підтримки - ред.), зробити більше, і закликаю надати більше інструкторів, більше коштів виділяти в цільові фонди, проводити більшу кількість заходів з Україною", - сказав Столтенберг.

"Я вже зустрічався з Президентом Зеленським і запевнив, що ми будемо продовжувати і розширимо, і ми до речі зараз перебуваємо в процесі розширення нашої підтримки Україні, тому що на зустрічі у Вашингтоні на рівні міністрів закордонних справ ми узгодили пакет, який спрямований на розвиток різних потенціалів, включаючи військово-морський потенціал. Це ми і будемо обговорювати на нараді завтра і післязавтра (на зустрічах міністрів оборони НАТО - ред.). Це безперервний діалог НАТО про те, наскільки важливо, щоб всі члени НАТО надавали підтримку, і я закликаю збільшувати цю підтримку", - додав він.

Як повідомляв УНН, серед основних цілей візиту Північноатлантичної ради в Україну на наступному тижні - взаємодія і поглиблення діалогу з новою владою України.

Українські Національні Новини

Політика