ukenru
stoltenberg-vidreaguvav-na-zayavu-makrona-pro-smert-mozku-nato

Столтенберг відреагував на заяву Макрона про "смерть мозку" НАТО

 • 12194 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Коментуючи фразу президента Франції Еммануеля Макрона про "смерть мозку" НАТО, Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що спроба дистанціювати Європу від Північної Америки може ослабити Альянс та розділити Європу. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу НАТО.

"НАТО сильне. США, Північна Америка та Європа зараз разом роблять більше, ніж ми робили за минуле десятиліття. Ми забезпечили найсильнішу підтримку нашої колективної оборони з часу кінця "холодної війни". Європейські союзники активізуються, підвищуючи готовність своїх сил, вкладаючи більше коштів у оборону", - зазначив Генсек під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні в четверг, 7 листопада.

За словами Столтенберга, за ці роки США не тільки збільшили свою військову присутність у Європі, але й продовжують інвестувати в інфраструктуру.

"Реальність в тому, що разом ми робимо більше, оскільки ми посилили нашу колективну безпеку, відповідаючи на виклики непередбачуваного та нестабільного світу. Я вважаю, що нам не слід забувати, що будь-яке намагання дистанціювати Європу від Північної Америки несе у собі ризики не тільки послаблення Альянсу і трансатлантичних зв’язків, але й може призвести до розділення Європи", - зазначив Столтенберг.

Генсек також додав, що союзникам слід бути разом. Він також привітав сучасну європейську єдність та зусилля щодо зміцнення європейської оборони.

"Єдність Європи не може замінити трансатлантичну єдність. Нам потрібно стояти разом. Нам потрібно працювати разом, і саме це ми робимо в НАТО щодня", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо,в інтерв’ю британському виданню The Economist Макрон сказав, що через брак керівної ролі США НАТО "перебуває у комі". Він вважає, що наразі те, що відбувається зараз, "є смертю мозку" НАТО.

Також нагадаємо, що раніше федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель відповіла Макрону щодо його висловлювання про "смерть мозку" НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу