ukenru
stoltenberg-u-nato-z-rosiyeyu-fundamentalni-rozbizhnosti-schodo-ukrayini

Столтенберг: у НАТО з Росією фундаментальні розбіжності щодо України

 • 12750 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Союзники НАТО і Росія продовжують мати фундаментальні розбіжності стосовно України. Про це під час засідання Ради Росія-НАТО, яка відбулась в четвер у Брюсселі, сказав Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає УНН з посиланням на сайт НАТО.

"Наш діалог є нелегким, але саме тому він настільки важливий. Сьогодні ми обговорили три теми: Україна, Афганістан, та прозорість і зменшення ризиків. Союзники НАТО і Росія продовжують мати фундаментальні розбіжності стосовно України, та способів вирішення кризи в Україні", - зазначив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, який очолював нараду.

За його словами, український конфлікт продовжує надавати глибокий вплив на безпеку та стабільність євроатлантичного регіону та залишається основною причиною нинішнього стану відносин між НАТО і Росією.

"Поліпшення ситуації в галузі безпеки на сході України залишається пріоритетним для того, щоб рухатися до повного здійснення мінських угод. Проте ситуація залишається крихкою, і продовжуються порушення режиму припинення вогню. Важка зброя все ще близька до лінії конфлікту. І доступ до моніторів ОБСЄ все ще є ускладненим, в тому числі на російсько-українському кордоні. Ми вітаємо поточні дипломатичні зусилля, спрямовані на сприяння здійсненню мінських угод усіма сторонами", - сказано в заяві.

Як повідомляв УНН, НАТО підтримує ідею розташування ймовірної миротворчої місії ООН на сході України на всій території конфлікту, включно з непідконтрольною нині Києву ділянкою українсько-російського кордону.

Українські Національні Новини

Політика