stoltenberg-pro-f-16-dlya-ukrayini-spochatku-navchannya-a-potim-litaki

Столтенберг про F-16 для України: спочатку навчання, а потім - літаки

 • 364476 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Навчання українських пілотів, що стартують наприкінці літа, дадуть змогу пізніше надати Україні винищувачі F-16. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної пресконференції із Президентом Володимиром Зеленським на саміті НАТО, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Уже більше ніж 10 країн приєдналися до коаліції з підготовки пілотів. І це дасть нам можливість пізніше ухвалити рішення надати літаки F-16. Тобто навчання починаються якомога швидше, і потім буде ухвалене рішення стосовно літаків», - сказав Столтенберг.

Він повідомив, що навчання розпочнуться наприкінці цього літа.

Доповнення

10 липня на полях саміту НАТО Україна оголосила про створення коаліції з навчання українських пілотів на F-16, до неї увійдуть 11 країн.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що, згідно з графіком, перші винищувачі американського виробництва F-16 мають літати в українському повітряному просторі до кінця першого кварталу 2024 року. Але, з його слів, є багато нюансів, тому графік може зсуватися.

Зеленський повідомляв, що Україна домовилася з Нідерландами про початок підготовки українських пілотів на західних винищувачах, типу F-16, у серпні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі