ukenru
stoltenberg-pislya-radi-rosiya-nato-mi-povinni-gotuvatisya-do-svitu-bez-drsmd

Столтенберг після ради Росія-НАТО: ми повинні готуватися до світу без ДРСМД

 • 9336 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Хоча Росія і країни НАТО висловлюють тверду прихильність ефективному контролю з озброєння, необхідно починати готуватися до світу без Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу за підсумками засідання ради Росія-НАТО, передає кореспондент УНН.

"Ми розглянули Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Всі члени ради Росія-НАТО погодилися з тим, що ДРСМД має важливе значення для євроатлантичної безпеки. Але зараз договір знаходиться під загрозою, і, на жаль, ми не бачимо ніяких ознак прориву, а час спливає", - сказав Генеральний секретар.

За його словами, під час засідання ради країни НАТО настійно закликали Росію повернутися до повного дотримання договору.

"Росія висловила стурбованість з приводу виконання Договору. Всі учасники висловили тверду прихильність ефективному контролю з озброєння і поширенню. Але ми повинні готуватися до світу, в якому не буде ДРСМД, і цей світ буде менш стабільним для всіх нас", - підкреслив Столтенберг.

Як повідомляв УНН, на цьому тижні президент РФ Володимир Путін підписав закон про призупинення Росією дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Українські Національні Новини

Новини Світу