ukenru
stoltenberg-nato-dopomagaye-ukrayini-z-tsentrom-reaguvannya-na-kiberzagrozi

Столтенберг: НАТО допомагає Україні з центром реагування на кіберзагрози

 • 9947 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. НАТО допомагає Україні з налагодженням роботи центру реагування на кіберзагрози. Про це повідомив Генеральний секретар Альянсу Йєнс Столтенберг напередодні, передає УНН з посиланням на прес-службу НАТО.

"НАТО вже допомагає Україні у зміцненні її кіберзахисту, її кіберспроможностей. Ми робимо це через наші цільові фонди. У нас є цільовий фонд для кіберзахисту, а також фінансування і підтримка у зміцненні кіберзахисту, кіберспроможностей України", - повідомив він, відповідаючи на питання, чи можлива співпраця між НАТО і Україною перед виборами для вирішення питань з кіберзагрозами.

За словами Генсека, у НАТО також допомагають Україні захищати власні мережі та інфраструктуру.

"Наприклад, НАТО зараз допомагає Україні зі створенням центру реагування на кіберзагрози, що стане одним із способів допомогти їм впоратися з інцидентами або спробами втрутитися в або зламати їхні кібермережі. Отже, ми вже надаємо таку допомогу, і я пообіцяв Президенту Порошенку, коли він був тут на саміті НАТО, що союзники по НАТО продовжать надавати підтримку, у тому числі щодо цільових фондів, і один з них фактично фінансує діяльність, пов'язану з кіберпростором", - додав Столтенберг.

Нагадаємо, у лютому цього року секретар РНБО Олександр Турчинов запустив Центр реагування на кіберзагрози, який повинен був співпрацювати з НАТО.

Українські Національні Новини

Політика