ukenru
stolitsya-portugaliyi-zakrivaye-vyizd-ta-viyizd

Столиця Португалії закриває в'їзд та виїзд

 • 70762 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Уряд Лісабону вирішив заборонити в'їзд та виїзд з міста на вихідних через стрибки захворювань на COVID-19 в регіоні навколо столиці. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Заборона набирає чинності з 18 червня, 15:00. Винятком є рейси з аеропорту Лісабона та робочі поїздки. Поліцейські пункти контролю будуть перевіряти мандрівників.

У Португалії спостерігається сплеск нових щоденних випадків, яких не спостерігалося з лютого. Влада повідомила, що 804 із 1233 нових випадків, виявлених днем раніше, були в регіоні Лісабона.

Експерти вважають, що в регіоні Лісабона широко передається дуже заразний штам “Дельта”.

Цитата

“Ми усвідомлюємо (заборона на виїзд) непроста справа, і це не те, що хочуть люди, але ми вважаємо, що це необхідно для захисту решти країни”, — сказала прес-секретар кабінету міністрів Маріана Віейра да Сілва.

Міська рада Лісабона оголосила, що відкриватиме центри вакцинації сім днів на тиждень з 8:00 до 22:00 з 1 липня, намагаючись пришвидшити щеплення.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про продовження обмежувальних заходів в Англії ще на місяць. Це рішення ухвалили через стрімке поширення “дельта”-варіанту коронавірусу, який вперше виявили в Індії.

Українські Національні Новини

Новини Світу