ukenru
stolichnogo-politseyskogo-i-dvokh-eks-militsioneriv-suditimut-za-vimagannya-groshey

Столичного поліцейського і двох екс-міліціонерів судитимуть за вимагання грошей

 • 10001 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт відносно оперуповноваженого  одного з районних управлінь Національної поліції та двох колишніх міліціонерів, які організували схему вимагання грошей. Про це УНН повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

У ході досудового розслідування було встановлено, що правоохоронець та його спільники, отримавши оперативну інформацію про осіб, які вживають або розповсюджують наркотичні та психотропні речовини, встановлювали за ними стеження. Не маючи на це законних підстав, вони затримували цих громадян, а в їхніх помешканнях проводили обшуки. Після цього злочинці погрозами змушували родичів затриманих передавати їм грошові кошти за непритягнення останніх до кримінальної відповідальності.

Загалом за цією схемою упродовж квітня – червня минулого року зловмисники отримали понад 330 тис. грн. Їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомлялося раніше, працівники внутрішньої безпеки Національної поліції у Волинській області спільно з СБУ затримали трьох поліцейських-хабарників.

Українські Національні Новини

Київ