ukenru
stolichniy-sud-rozpochav-pidgotovche-zasidannya-u-spravi-pro-vbivstvo-advokata-yu-grabovskogo

Столичний суд розпочав підготовче засідання у справі про вбивство адвоката Ю.Грабовського

 • 8314 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Шевченківський районний суд Києва розпочав підготовче судове засідання у справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокат Оксана Соколовська, передає УНН.

"Підготовче засідання у справі вбивства Юрія Грабовського почалося в Шевченківському районному суді м. Києва. Представниками потерпілої Ольги Грабовської у засіданні заявлено відвід групі прокурорів Головної військової прокуратури ГПУ", - написала О.Соколовська.

Адвокат зазначила, що підстава для відводу - особиста зацікавленість головного військового прокурора Анатолія Матіоса і прокурорів у "залученні потрібних осіб до кримінальної відповідальності (підтримка обвинувачення у справі Єрофєєва й Александрова, захист у якій став передумовою смерті нашого колеги), порушення прав адвокатів при ознайомленні з матеріалами провадження, недопуск адвокатів на стадії досудового слідства як представників потерпілої до справи, непідслідність кримінального провадження ГВП ГПУ і т. д."

Нагадаємо, 29 липня Головний військовий прокурор А.Матіос повідомив, що завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства адвоката Ю.Грабовського і 1 серпня матеріали справи будуть передані адвокатам і підозрюваним.

Як повідомляв УНН, про зникнення Ю.Грабовського стало відомо 10 березня. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “умисне вбивство” Кримінального кодексу України.

25 березня в Національній асоціації адвокатів України повідомили, що Ю.Грабовського, який був захисником російського військового О.Александрова, знайдено вбитим.

Головний військовий прокурор України А.Матіос повідомив, що тіло адвоката Ю.Грабовського знайшли біля Жашкова Черкаської області. У справі було затримано двох підозрюваних.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП