ukenru
stolichnikh-vodiyiv-poperedili-pro-ozheleditsyu-na-dorogakh-u-vikhidni

Столичних водіїв попередили про ожеледицю на дорогах у вихідні

 • 12332 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. У суботу та неділю на дорогах Києва очікується ожеледиця. Про це повідомляє Український гідрометцентр, інформує УНН.

Цитата:

“Ожеледиця: замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні ”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

У міськраді Києва заявляють, що дорожники і комунальники столиці працюють у посиленому режимі.

“Дорожні служби продовжують інтенсивно обробляти вулиці протиожеледними засобами. У першу чергу – мости і шляхопроводи, покриття із бруківки, підйоми і спуски, а також тротуари й зупинки громадського транспорту.
Із метою попередження травматизму та уникнення аварійних ситуацій, Департамент муніципальної безпеки закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці”, - заявили в КМДА.

Водіям дали такі поради під час ожеледиці:

• потрібно дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій;

• при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму;

• не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;

• в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовуйте автотранспорт із літніми шинами.

Поради пішоходам:

• ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте і трохи зігніть у колінах, та ступайте на всю підошву;

• не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку. Розмахуйте руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу;

• при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю – спробуйте швидко присісти, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;

• будьте уважні й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати;

• враховуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 рази.

Пішоходам під час ожеледиці також необхідно бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора.

Доповнення

З 27 січня з півдня на територію України перемістився активний сніговий циклон, який призвів до надзвичайних ситуацій в південній частині території країни.

Дороги Одеської та Миколаївської областей 28 січня були перекриті. На трасі Київ-Одеса утворився 4-кілометровий затор з вантажівок.

Починаючи з 00:00 29 січня спостерігалося переміщення циклону в центральні та північно-східні області. Одночасно в західних областях розпочалися опади в вигляді снігу, з висотою снігового покрову від 1-5 см.

За даними ДСНС, 30-31 січня на дорогах України, крім південно-східної частини, очікується ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ , ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг.

Українські Національні Новини

Київ