ukenru
stepanov-poyasniv-chi-isnuye-zagroza-dlya-provedennya-zno-cherez-zrostannya-zakhvoryuvanosti-na-covid-19

Степанов пояснив, чи існує загроза для проведення ЗНО через зростання захворюваності на COVID-19

 • 15090 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Наразі немає підстав для скасування чи перенесення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), адже для цього потрібно, щоб на 100 тисяч населення було 60 активних хворих на COVID-19, у той час як зараз – близько 48. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Ми говоримо про показник 60 (хворих на COVID-19 – ред.) на 100 тисяч населення. Це показник, що виявляє кількість активних хворих на даний момент. Активні хворі – це люди, які безпосередньо зараз хворіють на COVID-19, не загальна кількість людей, що захворіла, а ті, які хворіють. На сьогоднішній день цей показник складає близько 48 на 100 тисяч населення. Тому проведення ЗНО в нашій країні можливе", - пояснив Степанов.

Так, за словами очільника МОЗ, даний показник, встановлений ТЕБ та НС, не перевищений, тому ЗНО відбудеться в Україні за розкладом.

Раніше в УНН повідомлялося, що попри ріст кількості хворих на COVID-19 в останні дні, індикатори дозволяють проводити ЗНО.

Українські Національні Новини

Політика