ukenru
stepanov-domovivsya-z-merami-obltsentriv-pro-inshiy-rezhim-roboti-shkil

Степанов домовився з мерами облцентрів про інший режим роботи шкіл

 • 105557 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів селекторну нараду з мерами обласних центрів, на якій вони обговорили заборону на проведення масових заходів, контроль на транспорті та інший режим роботи шкіл. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Чим більше людей знаходиться поруч, разом, і ще й без засобів захисту, тим більше можливість інфікування великої кількості людей. Саме тому вчора я провів таку велику нараду, селекторну, з мерами обласних центрів наших. Була дуже відверта розмова протягом двох з половиною годин. Мета була єдина - щоб прибрати будь-які, тобто, моя пропозиція була - прибрати будь-які політичні речі. Бо мова іде про здоров’я і життя громадян. Для нас дуже важливо, щоб всі ці заходи, які ми пропонуємо, щоб їх виконували. Окрім того, контроль за дотриманням цих заходів, згідно із законодавством і згідно із реаліями нашого життя", - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що контроль покладений саме на органи місцевого самоврядування, на місцеву владу.

"Ми домовилися по багатьох позиціях, що саме ми будемо робити. Я готовий ініціювати ці зміни у постанові уряду. У свою чергу, мери міст підтримали, що ми повинні не проводити зараз будь-які масові заходи. Що треба контроль на транспорті, що треба контроль на тих же ринках і у решті закладів, які потребують цей контроль. У свою чергу, вони запропонували інший режим, наприклад, роботи шкіл або дитячих садочків. Ми готові все це підтримувати, але заради єдиного - щоб ми зупинили COVID-19", - додав Максим Степанов.

Нагадаємо, у МОЗ назвали регіони з найбільшим добовим приростом хворих на COVID-19.

Також нагадаємо, Степанов допустив можливість перегляду обмежень для "червоного рівня" небезпеки.

Українські Національні Новини

Політика