stefanchuk-vidpoviv-na-skarhy-deputativ-shchodo-ne-vypusku-yikh-za-kordon

Стефанчук відповів на скарги депутатів щодо не випуску їх за кордон

 • 35480 переглядiв

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у відповідь на скарги народних депутатів навів статистику, як і скільки часу вони перебували за кордоном, пише УНН.

Деталі

Як повідомив Стефанчук, із моменту повномасштабного вторгнення фракція "Слуга народу", яка складає 235 народних депутатів (52,22% від складу Парламенту), отримала погодження 53,24% відряджень від загальної кількості відряджень, що становить 4,23 відрядження на одного народного депутата.

Водночас фракція "Європейська солідарність", яка постійно скаржиться на начебто "політичні переслідування" та складає 27 народних депутатів (6% від складу Парламенту) отримала погодження 9,74% від загальної кількості відряджень, що становить 6,7 відрядження на одного депутата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корнієнко озвучив причину скасування відрядження Порошенка

За даними Стефанчука, нардеп від фракції "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе була направлена у 31 відрядження за межі України, у яких із 648 днів повномасштабної війни пробула у закордонних відрядженнях 172 дні.

У "внутрішньому рейтингу" за кількістю відряджень вона посідає почесне третє місце серед усіх народних депутатів

- написав Стефанчук.

Також Стефанчук навів статистику відряджень за кордон інших народних депутатів від "Європейської солідарності". Так Ірина Геращенко перебувала у відрядженнях 19 раз, Артур Герасимов - 18 раз, Марія Іонова - 18 раз, Олексій Гончаренко - 17 раз.

За його словами, він перебуває на 30 місці у "рейтингу", але не оприлюднив дані жодної іншої фракції.

Доповнення

Вчора, 2 грудня, депутатка від "Європейської солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що влада не випустила її та двох колег по фракції Ірину Геращенко та Марію Іонову у відрядження до США.

Нагадаємо

Народний депутат від партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко заявив у п'ятницю, що його вкотре не випустили за кордон у відрядження. Пізніше стало відомо, що його відрядження за кордон скасоване Верховною Радою.

В СБУ повідомили, що рф планувала використати в своїх ІПСО проти України зустріч п’ятого президента України Петра Порошенка з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Тож керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження українському депутату

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі