stefanchuk-obhovoryv-z-derzhsekretarem-vatykanu-obmin-viiskovopolonenymy-ta-povernennia-deportovanykh-do-rf-ditei

Стефанчук обговорив з держсекретарем Ватикану обмін військовополоненими та повернення депортованих до рф дітей

 • 24503 переглядiв

Голова Верховної Ради України провів зустріч з кардиналом П'єтро Пароліном. Обговорили Формулу миру Зеленського, повернення депортованих дітей та військовополонених, а також створення медичної комісії.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном. Про це пише УНН з посиланням на заяву спікера парламенту у Facebook.

Деталі 

Відзначив важливість його прибуття в Україну у складний час її боротьби проти російської агресії. Сприймаємо візит Пʼєтро Пароліна як вияв підтримки та солідарності з Українським народом і його героїчною боротьбою за свою свободу та незалежність. Також подякував Святому Престолу за гуманітарну допомогу, яка надходить різними каналами від початку повномасштабного російського вторгнення.

- розповів Стефанчук. 

Окрім того, він подякував представнику Ватикану за участь у Глобальному Саміті миру. За його словами, саміт був першим важливим кроком у триваючому процесі відновлення справедливого миру.

Обговорили обмін військовополоненими та повернення загиблих українських захисників: Садовий зустрівся з держсекретарем Ватикану19.07.24, 20:58

Також під час зустрічі сторони обговорили важливість реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського.

Значну увагу приділили питанню повернення депортованих українських дітей та полонених. Особливо підкреслив, що Україна створює належні умови перебування для російських військовополонених, на відміну від росії. Українські громадяни, яких вдалося повернути, піддавалися тортурам та катуванням у російському полоні 

- заявив голова Верховної Ради України.

Також він наголосив, що росія не погоджується на створення Змішаної медичної комісії для об’єктивного визначення медичного стану українських військовополонених.

Стефанчук закликав Святий Престол докласти можливих зусиль для зміни позиції рф у питанні створення відповідної медичної комісії.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з держсекретарем Ватикану П'єтро Пароліном у Києві. Вони обговорили встановлення миру, повернення полонених та українських дітей, а також відновлення медичної інфраструктури.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі