statui-zasnovnykiv-kyieva-v-obrazakh-anheliv

Малюків-засновників Києва переодягнули до Різдва

 • 46706 переглядiв

Скульптури легендарних засновників Києва одягнені як ангели на Різдво, а один з них символічно одягнений як енергетик, щоб вшанувати їхню працю.

Малюків-засновників Києва на Поштовій площі переодягнули до Різдва. Скульптури малих Кия, Щека, Хорива та їхньої сестри Либідь до свята вбрали у костюми янголів, а одного з них – у форму українського енергетика. Світлини з переодягненими малюками опублікував у Фейсбуці  автор скульптурної композиції Володимир Журавель, передає УНН.

Традиційно переодягнули малюків! Для мене це завжди символічна дія! Раніше вони вже вбиралися у військову форму, національні костюми, костюми медиків… В цей раз - в янголів, оскільки Різдво. Також одного з малюків я дуже символічно вдягнув у форму українського енергетика.  
Тому що енергетики сьогодні несуть світло людям! А світло - це життя!

– написав Журавель.

Деталі

Митець із сумом відзначив що в переддень Різдва в одному із прифронтових регіонів під час чергового обстрілу важкі поранення зазнали п’ять енергетиків.

"Важливо, щоб всі ми пам’ятали про важку працю людей, які захищають і несуть світло. І побажати, щоб було світло і тепло в кожній хаті, в кожному серці! Побажати, щоб це світло розповсюдилось! В цей день, і взагалі протягом нашого життя, щоб ми несли світло!", – наголосив художник.

Нагадаємо

Раніше УНН писав, як до Дня Незалежності України малюків-засновників Києва вбрали  у вишиванки. До Дня Національної поліції України скульптури одягли у поліцейську форму.

Тетяна Салганік

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Малюків-засновників Києва переодягнули до Різдва

     • 46706 переглядiв