stane-peremohoiu-dlia-rf-zurabishvili-pro-vidmovu-dlia-hruzii-u-statusi-kandydata-na-chlenstvo-v-yes

Стане перемогою для рф: Зурабішвілі про відмову для Грузії у статусі кандидата на членство в ЄС

 • 28961 переглядiв

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі попередила, що відмова у наданні Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС стане поразкою для нації і перемогою для росії, яка може використати розчарування для пропаганди. Це питання буде обговорюватися на саміті ЄС 14-15 грудня.

Відмова Євросоюзу в наданні Грузії статусу кандидата в члени ЄС стане "поразкою для Грузії та перемогою для росії". Про це заявила в інтерв’ю Радіо Свобода президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, передає УНН.

За її словами, відмова викличе у грузинів "величезне розчарування", а у керівництва росії – задоволення. "росія вважатиме, що Грузія залишається у сірій зоні", – сказала Зурабішвілі.

"Ми ж всі знаємо, що розчарування – це те, чим найкраще можуть скористатися люди, які маніпулюють пропагандою, фейковими новинами і всім іншим, і вони почнуть звинувачувати Європейський Союз у тому, що він знову забув про Грузію, підвів Грузію. І всі ці тези, звичайно, будуть виходити від росії і грати на її користь", – зазначила вона.

За умов відмови в статусі кандидата в члени ЄС росія вважатиме, що Грузія залишається у "сірій зоні".

"Для росії вважати будь-яку країну повністю в "сірій зоні" означає, що вони вважають її "своєю", щоб грати з нею", – переконана Зурабішвілі.

Додамо

Питання розширення Євросоюзу розглядатимуть на саміті лідерів 14-15 грудня. За його підсумками Грузія може набути статусу кандидата в члени ЄС, в якому їй відмовили минулого року. Також Україні, Молдові та Боснії та Герцеговині можуть дозволити розпочати переговори про вступ до Євросоюзу.

Після російського вторгнення в Україну грузинська влада продовжує курс на зближення із Заходом, одночасно намагаючись не посваритися з Москвою. У жовтні правляча партія "Грузинська мрія", яка виступає з проросійськіших позицій, намагалася оголосити президентці Зурабішвілі імпічмент, але безуспішно. В інтерв’ю Радіо Свобода Зурабішвілі звинуватила партію у спробі "вбити демократію та європейське майбутнє Грузії".

Нещодавно у Тбілісі пройшов черговий багатотисячний проєвропейський марш. Наступного року в Грузії мають відбутися парламентські вибори.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі