ukenru
stan-balukha-pogirshivsya-bolyat-nirki-posililisya-nabryaki

Стан Балуха погіршився: болять нирки, посилилися набряки

 • 14578 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. В ув’язненого в Росії кримського активіста Володимира Балуха в колонії погіршився стан здоров’я, але діагноз йому досі не поставили. Про це повідомила адвокат Ольга Дінзе, яка 17 липня відвідала українця, передає УНН із посиланням на Кримську правозахисну групу.

За даними адвоката, у Балуха болять нирки, посилилися набряки, але незалежного лікаря і психолога, про допуск яких раніше заявляв Балух, до нього в колонію досі не пускають.

Ольга Дінзе повідомила, що неможливо доставити Балухові необхідні після голодування продукти, оскільки їх передача тепер дуже обмежена у зв’язку з переведенням українця в приміщення камерного типу.

“Нам вдалося тільки передати йому нові окуляри. Ми продовжуємо заявляти про допуск фахівців лікаря і психолога в колонію, а також встановлюємо обставини, пов’язані з громадянством Балуха”, — розповіла адвокат.

Днями адвокат повідомляла про “незадовільний” стан політв’язня Балуха.

Нагадаємо, 27 червня Балух, який відбуває покарання в колонії Тверській області Росії, знову оголосив голодування через "нелюдські умови утримання".

5 липня український активіст припинив голодування.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію, прапора України, який був на подвір'ї його будинку.

Українські Національні Новини

Політика