ukenru
stalo-vidomo-yaki-partiyi-mozhut-potrapiti-u-noviy-parlament

Стало відомо, які партії можуть потрапити у новий парламент

 • 10464 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Якби вибори до Верховної Ради України відбулись на наступному тижні, до парламенту пройшли б "Батьківщина", Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Опозиційна платформа "За життя", "Слуга народу", "Громадянська позиція" і Радикальна Партія Олега Ляшка. Про це повідомили в Фонді "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передає УНН.

"Серед політичних партій найбільше голосів тих, хто висловив готовність брати участь у голосуванні, отримали б партія "Батьківщина" (16,4%). Далі йдуть: Блок Петра Порошенка "Солідарність" (11,9%), партія "Опозиційна платформа "За Життя" (9,2%), партія "Слуга народу" (8,3%), партія "Громадянська позиція" (6,7%), Радикальна Партія Олега Ляшка (5,8%). Решта партій поки що не перетинають 5%-ий бар’єр", - зазначили у Фонді.

При цьому автори дослідження уточнили, що підтримка партії "Батьківщина", партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" розподілена відносно рівномірно по регіонах (за винятком Сходу). Партію "Слуга народу" та Радикальну партію Ляшка підтримують переважно на півдні та у центрі, "Опозиційну платформу "За життя!" – на сході на півдні, популярність партії "Громадянська позиція" істотно вища на заході і в центрі, а партій "Опозиційний блок" За життя!", навпаки – на півдні та сході. Партії "Самопоміч", "Свобода" та "Справедливість" мають підтримку на Заході, а "Наші" та "Опозиційний блок" – на сході.

Довідка. Загальнонаціональне дослідження проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Для порівняння наводяться дані опитувань, проведених у різні роки Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва з Центром Разумкова та Київським міжнародним інститутом соціології.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України оголосила про початок виборчої кампанії на виборах президента 31 грудня 2018 року.

Українські Національні Новини

Політика