ukenru
stalo-vidomo-podrobitsi-peremovin-schodo-zakonu-pro-antikoruptsiyniy-sud

Стали відомі подробиці перемовин щодо закону про Антикорупційний суд

 • 8676 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Одним з варіантів перемовин щодо права вето міжнародної громадської ради на кандидатуру до Антикорупційного суду є можливість надання апеляції на це рішення. Про це під час засідання погоджувальної ради заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Пропонується, щоб кандидат, який не пройде громадську раду міжнародних експертів мав можливість подати апеляцію. Щоб цю апеляцію розглядали спільно громадська рада і кваліфікаційна комісія судів. Дискусія іде – який кворум, яка кількість, яка чисельність має бути проголосована. В тому напрямку ідуть дебати. Як тільки формула буде знайдена, все піде швидше", - додав А.Парубій.

Також, Андрій Парубій сподівається на швидкий розгляд правок до закону про Антикорупційний суд.

"Документ про Антикорупційний суд відрізняється, наприклад від змін до процесуального кодекс. Цей законопроект (про Антикорупційний суд – ред.) є невеликий. Є величезна кількість правок. Якщо це буде узгоджено, то я вважаю, що комітет зможе пройти швидко… Консультації очевидно будуть іти на всіх рівнях і з усіма учасниками процесу", - повідомив А.Парубій.

Як повідомляв УНН, Україні потрібен Антикорупційний суд через високий рівень олігархічної корупції. Про це повідомив на прес-конференції щодо Плану запуску зовнішніх інвестицій ЄС в Україні депутат сейму Литовської Республіки, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс.

Українські Національні Новини

Політика