ukenru
stalo-vidomo-khto-pidtrimaye-zakonoproekt-pro-antikoruptsiyniy-sud

Стало відомо, хто підтримає законопроект про Антикорупційний суд

 • 9955 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Керівники парламентських фракцій у сесійній залі Верховної Ради розповіли, чи підтримують президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд. За виступають три фракції, проти - дві, ще одна - підтримає за певних умов, передає УНН з посиланням на прес-службу ВР.

Як зазначається, голови фракцій “Блок Петра Порошенка”, “Народний фронт”, “Самопоміч”, групи “Відродження” повідомили, що їхні фракції підтримають прийняття законопроекту про Вищий антикорупційний суд.

Голова фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко зазначила, що її фракція підтримає законопроект за деяких умов.

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що фракція не буде голосувати за це законопроект.

Представник депутатської групи “Воля народу” Євген Рибчинський повідомив, що група підтримає законопроект.

Керівник фракцій “Опозиційний блок” повідомив, що фракція не підтримує законопроект і проголосує проти, оскільки це є порушенням Конституції України.

Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя, який є профільним, підтримав остаточну редакцію закону про Вищий антикорупційний суд 12 голосами.

Народний депутат Леонід Ємець раніше заявив, що право вето для міжнародних експертів, що стало каменем спотикання у переговорах з міжнародними партнерами, у тому числі з МВФ, щодо кандидатур на посаду судді Антикорупційного суду у відповідному законопроекті зберігається.

Як повідомляв УНН, раніше у МВФ висловили позицію щодо спірного моменту про Антикорупційний суд. У МВФ наголосили на тому, що в процесі створення суду важливо, щоби Рада експертів, до складу якої увійдуть незалежні експерти із вагомим та загальновизнаним досвідом у боротьбі з корупцією, була наділена вирішальною роллю у визначенні того, чи кандидати на посаду судді Антикорупційного суду мають необхідну кваліфікацію.

Держдеп США підтримав МВФ щодо спірного моменту про Антикорупційний суд, як і G7.

Українські Національні Новини

Політика