ukenru
stalo-vidomo-imya-zagibloyi-u-zoni-oos-viyskovoyi-medika

Стало відомо ім'я загиблої у зоні ООС військової-медика

 • 24594 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Внаслідок обстрілу терористичних збройних формувань у районі Новотошківського Луганської області, від наскрізного уламкового поранення в грудну клітину сьогодні загинула бойовий медик механізованої роти, сержант Клавдія Ситник. Про це повідомляє у Facebook 93-тя окрема механізована бригада "Холодний Яр", передає УНН.

"Сьогодні ми втратили бійця. Від обстрілу терористичних збройних формувань у районі Новотошківського Луганської області загинула старший бойовий медик механізованої роти сержант Ситник Клавдія Володимирівна (дівоче прізвище - Король). Вона загинула від наскрізного уламкового поранення в грудну клітину зліва, коли несла ліки хворому бійцю. Клавдія була у засобах захисту", - повідомили військові.

За інформацією бригади, у цей час зазначену ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Експерти досі встановлюють, уламком від якого саме снаряду було вбито медика.

"Клавдія народилася 25 лютого 1986 року у смт Зачепилівка на Харківщині, де постійно проживала. Закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером за освітою, проходила практику на швидкій допомозі. У лютому 2017 року призвалася на військову службу у Зачепилівському військкоматі й уклала трирічний контракт зі ЗС", - зазначили в бригаді.

Зі слів військових, у Клавдії залишились донька Юлія 2008 року народження, тато, мама і молодша сестра, яка має інвалідність.

"Бригада висловлює глибокі співчуття рідним, близьким та побратимам бойового медика у зв'язку з тяжкою втратою. Вічна слава Клавдії!" - наголосили військові.

Як повідомляв УНН, сьогодні, 1 лютого, пресцентр операції Об’єднаних сил повідомив, що у суботу в результаті злочинних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ позицій українських захисників на Донбасі загинула старший бойовий медик одного з підрозділів ОС. 

Українські Національні Новини

Суспільство