ukenru
ssha-zmusyat-nimechchinu-zupiniti-pivnichniy-potik-2-yakscho-rosiya-vtorgnetsya-v-ukrayinu-bloomberg

США змусять Німеччину зупинити "Північний потік-2", якщо Росія вторгнеться в Україну - Bloomberg

 • 15402 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. США будуть підштовхувати Німеччину погодитися зупинити газопровід "Північний потік-2", якщо президент Росії Володимир Путін вирішить вторгнутися в Україну. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на отримані документи і кілька джерел, пише УНН.

Деталі

Адміністрація президента США Джо Байдена домагається від нового уряду Німеччини зобов'язань зупинити проект за таких обставин, сказало одне з джерел.

Зупинка трубопроводу є одним із заходів, які США і європейські союзники обговорюють як потенційні важелі впливу на російського лідера, пише видання.

Серед інших обговорюваних можливих варіантів — санкції проти російських банків і на експорт товарів з країни. Метою є узгодження пакету санкцій, який був би всеосяжним, швидко реалізованим і досить економічно болючим, щоб служити справжнім стримуючим фактором.

У рамках угоди, підписаної з Байденом в липні, уряд Ангели Меркель зобов'язався вжити заходів, якщо Росія використовує енергію в якості зброї або діятиме агресивно по відношенню до України.

Високопоставлений представник Європейської розвідки повідомив Bloomberg, що умови липневої угоди будуть виконані в разі вторгнення. За словами цього джерела, геополітичні побоювання, що лежать в основі цієї угоди, реальні.

Відзначається що, хоча адміністрація Байдена не може повністю зупинити проект, вона може накласти додаткові санкції на людей і організації, що беруть участь в ньому.

Напередодні дзвінка Байдена і Путіна два джерела сказали Bloomberg, що немає ніяких ознак того, що Росія йде на зниження ескалації. Один з них вказав на те, що виклик Білоруссю військового аташе України з приводу ймовірного порушення повітряного простору став останнім у низці тривожних сигналів.

Україна спростувала твердження про те, що один з її військових вертольотів пролетів на території Білорусі.

Проте, одне з джерел сказало, що вікно можливостей для того, щоб відрадити Путіна від вторгнення, все ще відкрите.

Додамо

Раніше сьогодні стартували переговори президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна. Очікується, що темою сьогоднішньої розмови стане військове нарощування Росії навколо України та на її тимчасово окупованих територіях.

Доповнення

Згідно з новими даними американської розвідки, Росія може почати військовий наступ в Україні протягом декількох місяців, оскільки вона зібрала до 175 000 військовослужбовців уздовж кордону.

CNN повідомив у п'ятницю, що російські сили розташовуються уздовж кордону з Україною, щоб "здійснити швидке і негайне вторгнення", включаючи зведення ліній, таких як медичні підрозділи і паливо, які можуть витримати затяжний конфлікт, якщо Москва вирішить вторгнутися.

Офіційні особи заявили, що нинішній рівень техніки, розміщеної в цьому районі, може забезпечувати постачання передових сил протягом семи-десяти днів та інших допоміжних підрозділів протягом місяця.

Українські Національні Новини

Новини Світу