ukenru
ssha-zasteregli-vid-zayvoyi-lyubyaznosti-na-adresu-kndr

США застерегли від "зайвої люб'язності" на адресу КНДР

 • 10550 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У США привітали зближення Південної Кореї і КНДР, однак застерегли від зайвої люб'язності щодо Пхеньяну, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Як заявила представник держдепартаменту Хізер Нойєрт напередодні, необхідно простежити, щоб участь північнокорейських спортсменів в Олімпіаді в Пхьончхані в лютому 2018 року не супроводжувалося порушенням накладених Радою Безпеки ООН санкцій.

Очільниця європейської дипломатії Федеріка Могеріні також позитивно оцінила переговори Сеула і Пхеньяна. Вона назвала їх "обнадійливим сигналом" і "кроком до поліпшення відносин між двома країнами". Євросоюз буде працювати над тим, щоб КНДР повністю відмовилася від своєї ядерної програми, додала Ф.Могеріні.

Перші з грудня 2015 року міжкорейські переговори щодо нормалізації відносин між країнами відбулися 9 січня. У результаті цього раунду діалогу КНДР запропонувала направити на зимові Олімпійські ігри в Пхьончхан своїх високопоставлених представників, демонстраційну команду з тхеквондо, а також своїх танцюристів і музикантів.

КНДР і Південна Корея також домовилися відновити пряму телефонну лінію.

Українські Національні Новини

Новини Світу