ukenru
ssha-zaprovadili-embargo-na-postavki-zbroyi-kambodzhi-cherez-viyskoviy-vpliv-kitayu

США запровадили ембарго на поставки зброї Камбоджі через військовий вплив Китаю

 • 15794 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. У середу Сполучені Штати ввели ембарго на постачання зброї та нові експортні обмеження для Камбоджі через зростання впливу китайських військових у країні, а також через порушення прав людини та корупцію. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters.

Ці дії Держдепу відображають зусилля Вашингтона протистояти зростаючому впливу Китаю в Південно-Східній Азії, оскільки Камбоджа стала одним із його найважливіших союзників в регіоні.

Деталі

Згідно з поданням до Федерального реєстру, Держдепартамент додав Камбоджу до списку країн, куди заборонено експорт зброї.

"Камбоджа продовжує дозволяти КНР розширювати свою військову присутність і будувати об'єкти ексклюзивного використання в Сіамській затоці, незважаючи на заклики чиновників США", - йдеться в документі.

У заяві також вказуються корупція та порушення прав людини, як причини ембарго.

Міністерство торгівлі США також оприлюднило нові обмеження на експорт, які обмежуватимуть доступ до так званих предметів подвійного використання, які можуть використовуватися як для військового, так і для цивільного використання, а також до менш чутливих військових предметів та оборонних товарів і послуг.

"Ми закликаємо уряд Камбоджі досягти значного прогресу у боротьбі з корупцією та порушеннями прав людини, а також працювати над зменшенням впливу військ КНР у Камбоджі, що загрожує регіональній та глобальній безпеці", – заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Українські Національні Новини

Новини Світу