ukenru
ssha-zaokhochuyut-si-tszinpina-do-peregovoriv-iz-zelenskim-biliy-dim

США заохочують Сі Цзіньпіна до переговорів із Зеленським - Білий дім

 • 1476345 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. США закликають лідера Китаю Сі Цзіньпіна поговорити безпосередньо з президентом України Володимиром Зеленським, заявив у понеділок Білий дім на тлі повідомлень про те, що Сі проведе телефонну розмову із Зеленським. Про це УНН інформує посилаючись на CNN.

Цитата

"Ми закликаємо Сі зв'язатися з президентом Зеленським, тому що вважаємо, що КНР і сам Сі повинні безпосередньо почути українську точку зору, а не тільки російську точку зору на це питання", - сказав журналістам на борту Air Force One радник з національної безпеки Джейк Салліван. "Ми, по суті, виступали перед Пекіном за те, щоб цей зв'язок відбувся".

Він сказав, що США заохочували цю розмову "публічно", а також "приватно у КНР".

Салліван додав, що американські офіційні особи "розмовляли сьогодні з нашими українськими колегами" і що українці офіційно не отримували підтвердження того, що з Сі відбудеться телефонний дзвінок чи відеоконференція.

"Сподіваємось, що буде. Це було б добре, тому що це потенційно внесло б більше збалансованості та перспективи у те, як КНР підходить до цього, і ми сподіваємося, що це продовжуватиме відмовляти їх від рішення про надання юридичної допомоги росії", - додав Салліван.

Раніше

Китайський лідер Сі Цзіньпін планує вперше з початку війни в Україні поговорити з Президентом України Володимиром Зеленським, ймовірно, після того, як наступного тижня відвідає москву, щоб зустрітися з президентом росії володимиром путіним.

Українські Національні Новини

Новини Світу