ssha-zaklykaiut-izrail-vesty-bilsh-vysokotochnu-viinu-zabezpechuiuchy-vidsutnist-tsilei-po-tsyvilnii-infrastrukturi-the-wall-street-journal

США закликають Ізраїль вести більш високоточну війну, забезпечуючи відсутність цілей по цивільній інфраструктурі - The Wall Street Journal

 • 23644 переглядiв

Заклик США щодо змін тактики ЦАХАЛ в Газі, з'явився після того, як ізраїльське керівництво дало зрозуміти, що відновить кампанію після закінчення перемир'я. Про це пише The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

США закликають Ізраїль до змін планів щодо наступної фази кампанії в Газі, звертаючи увагу на кращий захист цивільного населення. Намагання США змусити Ізраїль вести більш цілеспрямовану війну, як вказує видання, свідчить про відхід від повної підтримки президентом Байденом кампанії з витіснення ХАМАСу, яку він надавав на початку, і начебто є предметом інтенсивних консультацій між Байденом і прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу щодо того, як врегулювати конфлікт.

Кількість загиблих серед цивільного населення — понад 15 000 палестинців, більшість з яких жінки та діти — викликала занепокоєння деяких законодавців-демократів і частину політичної бази Байдена. Відповідно до цього, адміністрація Байдена закликає ізраїльтян наносити авіаудари високоточними боєприпасами, забезпечуючи відсутність цілей по цивільній інфраструктурі, такій як лікарні, електричні та каналізаційні мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький військовий корабель Dixmude розпочав лікування поранених з Гази в Єгипті

В свою чергу, керівництво Ізраїлю сигналізує, що відновить кампанію після закінчення перемир’я, продовженого до четверга.

Ми готуємося до наступних етапів війни та до розширення маневру в секторі Газа в цілому. (…) Не буде притулку для терористів і лідерів ХАМАС

- заявив колишній міністр оборони, а нині член військового кабінету, Бенні Ганц.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена розповів виданню, що Білий дім також відхилив план Ізраїлю перемістити більшу частину цивільного населення Гази у вузьку "безпечну зону" на ділянці Аль-Мавасі поблизу узбережжя. Про те, що ця територія занадто мала і безплідна, щоб вмістити багато тисяч мирних жителів, які вже були виселені, також стверджують в ООН.

Ви не можете мати такий масштаб переміщення, який мав місце на півночі, повторити на півдні.. Це буде більш ніж руйнівним. Це буде поза межами будь-якої мережі гуманітарної підтримки, якою б не була посилена

- прокоментував високопоставлений чиновник.

Крім того США просить Ізраїль визначити райони поблизу об’єктів ООН або іншої захищеної інфраструктури, як притулки для цивільних осіб, а також звертають увагу на забезпечення гуманітарної допомоги приблизно двом мільйонам мирних жителів Гази, які знаходяться в облозі.

Ізраїльські офіційні особи дали зрозуміти, що залишаються налаштованими ліквідувати контроль ХАМАС над Газою та знищити групу, - вони повідомили своїм американським колегам про свої очікування, що наступний етап операції в Газі розгорнеться інакше, ніж у перші тижні війни.

Тим часом держсекретар Ентоні Блінкен планує прибути до Ізраїлю впродовж цього тижня, і як очікується, посадовець розширить послання адміністрації Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС запросив Ілона Маска до Гази на тлі його поїздки в Ізраїль

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Матір з немовлям врятували з палаючої будівлі на Львівщині

     • 22567 переглядiв

    В окупованому Севастополі пролунали вибухи

     • 33229 переглядiв

    Армія рф завдала 16 ударів по цивільному населенню Донеччини

     • 28717 переглядiв