ukenru
ssha-vveli-sanktsiyi-proti-moskovskogo-fiziko-tekhnichnogo-institutu-zvinuvativshi-yogo-u-rozrobtsi-viyskovikh-tekhnologiy

США ввели санкції проти Московського фізико-технічного інституту, звинувативши його у розробці військових технологій

 • 18460 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Міністерство торгівлі США ввело санкції проти Московського фізико-технічного інституту, звинувативши його у розробці військових технологій. Про це пише УНН з посиланням на офіційний сайт відомства.

Цитата

"Бюро промисловості та безпеки (BIS) Міністерства торгівлі видало остаточне правило про додавання 27 іноземних юридичних та фізичних осіб до списку юридичних осіб для участі у діяльності, яка суперечить інтересам національної безпеки чи зовнішньої політики Сполучених Штатів. BIS також додала Московський фізико-технічний інститут до списку MEU на основі виробництва військової продукції для кінцевих користувачів військового призначення", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відзначимо, крім МФТІ, Мінторг США також вніс 27 компаній та фізичних осіб з Китаю, Японії, Пакистану та Сінгапуру до списку організацій, діяльність яких суперечить національній безпеці та зовнішній політиці країни. Зокрема, йдеться про вісім китайських компаній, які "підтримують військову модернізацію" армії КНР та купують або намагаються придбати товари американського походження для військового застосування.

Також до списку потрапили 16 компаній та фізичних осіб з Китаю та Пакистану через їхній "внесок у ядерну діяльність Пакистану, що не перебуває під гарантіями, або програму балістичних ракет", йдеться у документі.

Мінторг також додав до переліку трьох "дочок" китайської компанії Corad Technology Limited, внесеної до списку у 2019 році, "у зв'язку з їх участю у продажах технологій зі США та інших західних країн для військових та космічних програм Ірану, підставних компаній КНДР та структур уряду та оборонної промисловості КНР".

Нагадаємо

Раніше Міністерство торгівлі США додало ізраїльську NSO Group та Candiru у свій торговий чорний список, заявивши, що вони продавали шпигунське ПЗ іноземним урядам, які використовували це обладнання для нападів на урядовців, журналістів та інших осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу