ukenru
ssha-vislovili-zanepokoyennya-z-privodu-manevriv-rosiyskogo-litaka

США висловили занепокоєння з приводу маневрів російського літака

 • 13100 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. США висловили "найсерйознішу стурбованість" у зв'язку з небезпечним зближенням російського військового літака з американським літаком в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Інцидент стався в понеділок під час російських військових навчань.

"Хоча американський літак діяв в рамках міжнародного права, російська сторона грубо порушила чинні угоди і міжнародне законодавство", - заявила представник держдепу США Хізер Нойєрт.

"Це лише черговий приклад дій російських військових, які ігнорують міжнародні норми і угоди", - додала вона.

Командування сил ВМС США в Європі повідомило, що російський літак Су-27 наблизився до американського літака EP-3 на відстань в півтора метра і перетнув йому дорогу прямо перед його носом.

Держдеп США закликав Росію припинити небезпечні, з його точки зору, дії, які збільшують ризик прорахунків і зіткнень в повітрі.

Російські ЗМІ, що посилаються на міноборони РФ, зі свого боку повідомили, що російський винищувач Су-27 в понеділок перехопив американський літак-розвідник над Чорним морем. Уточнюється, що літак ЕР-3Е Aries II ВМС США не порушив кордони російського повітряного простору. Після того як літак-розвідник ВМС США змінив курс польоту на видалення від російської території, Су-27 повернувся на аеродром базування, повідомляють ЗМІ.

Українські Національні Новини

Новини Світу