ukenru
ssha-ta-yes-zaklikali-stvoriti-v-ukrayini-antikoruptsiyniy-sud

США та ЄС закликали створити в Україні антикорупційний суд

 • 11163 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Посольство США та Представництво Європейського Союзу в Україні схвалили нещодавні зусилля НАБУ та САП у справі щодо відстороненого глави ДФС Романа Насірова, але зазначили на необхідності створити антикорупційний суд, передає УНН з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

"Досягти успіху у боротьбі проти корупції є критично важливим для України – як для виконання народних вимог Майдану, так і для залучення прямих іноземних інвестицій, необхідних для розвитку української економіки. Ми схвалюємо усе дієвіші зусилля Національного анти-корупційного бюро України та Спеціалізованої анти-корупційної прокуратури із реалізації наданих їм повноважень. Ми вітаємо судові рішення, ухвалені вранці 7 березня, але відзначаємо, що події кількох останніх днів підтверджують потребу мати спеціалізований анти-корупційний суд. Ці події також демонструють, чому майбутній аудит НАБУ має бути незалежним, прозорим і забезпечувати об’єктивний аналіз діяльності НАБУ протягом минулого року", - йдеться в спільній заяві.

Як повідомляв УНН, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі заявив, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України роблять важливу роботу, особливо останніми днями.

Українські Національні Новини

Політика