ukenru
ssha-ta-yaponiya-sklikayut-terminove-zasidannya-radbezu-oon

США та Японія скликають термінове засідання Радбезу ООН

 • 12407 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Представники Сполучених Штатів Америки та Японії в понеділок, 6 березня, попросили скликати термінову нараду Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Приводом стали останні випробування балістичних ракет Північною Корею. Допускається, що нарада відбудеться в середу, коли посли країн в ООН повернуться з візиту до регіону озера Чад, передає УНН з посиланням на DW.

Світова спільнота гостро засудила дії КНДР. В ООН закликали керівництво Північної Кореї "утриматися від подальших провокацій та повернутися до виконання міжнародних зобов'язань", заявив речник організації Фархан Хак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС закликали притягнути КНДР до відповідальності за запуск балістичних ракет

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав дії Пхеньяна "новою фазою погроз". Із критичними заявами виступили, зокрема, Берлін, Париж, Пекін, Москва та Вашингтон. У Києві заявили, що "чинні санкції проти КНДР виявилися недостатніми".

Речник Білого дому Шон Спайсер підкреслив, що США "підтримують своїх союзників", а дії КНДР "відповідають довгій історії її провокативної поведінки". Він додав, що дії Пхеньяна становлять "дуже серйозну загрозу", цитує його агенція.

Він також анонсував розміщення Сполученими Штатами в Південній Кореї високотехнологічної протиракетної оборонної системи THAAD.

Українські Національні Новини

Політика