ssha-ta-velyka-brytaniia-zaprovadyly-dodatkovi-sanktsii-proty-predstavnykiv-hamas-ta-pij

США та Велика Британія запровадили додаткові санкції проти представників ХАМАС та Ісламський джихад

 • 31088 переглядiв

США і Великобританія ввели нові санкції проти осіб, пов'язаних з терористичними угрупованнями ХАМАС і Ісламський джихад, спрямовані проти їхніх фінансів і можливості подорожувати. Санкції координуються обома країнами і є продовженням зусиль США, спрямованих на руйнування мереж фінансування ХАМАС.

Велика Британія і США запровадили санкції проти осіб, які пов'язані із палестинським терористичним рухом ХАМАС та рухом Палестинського ісламського джихаду (PIJ).

Про це повідомляє УНН, із посиланням на інформаційний сайт державного сектору Сполученого Королівства та Reuters

Деталі

В рамках нової боротьби з терористичними угрупованнями, Велика Британія запровадили наступний раунд санкцій проти осіб, пов'язаних з палестинським бойовим рухом ХАМАС. Як вказується, скоординовані санкції спрямовані на ізоляцію ХАМАС шляхом заморожування активів і введення заборони на поїздки. Сьогоднішній крок, скоординований зі Сполученими Штатами, є другим раундом цілеспрямованих санкцій Великої Британії, накладених на осіб, пов’язаних з ХАМАС.

Серед тих, кого сьогодні ввели під санкції, зазначені наступні особи:

Махмуд Захар - співзасновник ХАМАС;

Алі Барака - голова відділу зовнішніх зв’язків ХАМАС. Вказується, що він публічно захищав напади 7 жовтня та намагався виправдати захоплення заручників;

Махер Обейд - політичний лідер, який обіймав керівні посади в ХАМАС;

Халед Чуман і Ріда Алі Хаміс, які направляли кошти ХАМАСу через свої біржі валют у Лівані;

Айман Ахмад Аль Дувайк – фінансист ХАМАСу з Алжиру, який допоміг керувати закордонним інвестиційним портфелем організації.

Також зазначається лідер Палестинського ісламського джихаду (PIJ) - терористичної організації, яка також брала участь у нападах 7 жовтня. Акрам аль-Аджурі — сирійський заступник генерального секретаря Палестинського ісламського джихаду (PIJ) і лідер бригад Аль-Кудс, військового крила PIJ.

Сполучене Королівство та США солідарні з Ізраїлем та його боротьбою проти ХАМАСу, чітко заявляючи, що їхні дії мають відповідати міжнародному гуманітарному праву. Ми продовжуємо підтримувати зусилля щодо запобігання регіональній ескалації конфлікту та забезпечення доступу важливої гуманітарної допомоги до Гази. – ідеться у повідомленні.

Доповнення

У середу Сполучені Штати запровадили черговий раунд санкцій проти осіб у Туреччині та інших країнах, пов’язаних з палестинським бойовим угрупуванням ХАМАС. Про це повідомило Міністерство фінансів США.

ХАМАС продовжує значною мірою покладатися на мережі високопоставлених чиновників і філій, використовуючи, здавалося б, сприятливі юрисдикції для проведення кампаній зі збору коштів на користь угруповання і спрямовуючи ці незаконні доходи на підтримку своєї військової діяльності в Газі

- повідомив Брайан Нельсон, заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки.

Як пише Reuters, кілька посадовців ХАМАС, проти яких були спрямовані санкції, базувалися в Туреччині. Зокрема, один з ключових фінансових агентів угруповання, Харун Мансур Якуб Нассер ад-Дін, який був залучений до мережі, яка переказувала гроші з Туреччини і Гази до командного центру ХАМАС у місті Хеврон на Західному березі річки Йордан, і допомагала субсидіювати діяльність ХАМАС для подальших заворушень на Західному березі річки Йордан.

Наприкінці минулого місяця, Брайан Нельсон,  відвідав Оман і Туреччину, щоб попрацювати над зусиллями США, спрямованими на те, щоб позбавити ХАМАС та інші угруповання можливості збирати і переміщати кошти.

Нагадаємо

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню між Ізраїлем і Палестиною, але відхилила поправку США про засудження Хамасу. 153 країни проголосували за резолюцію, десять - проти, двадцять три - утрималися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву напередодні саміту ЄС: якщо рішення по Україні не буде позитивним, то це путін наклав вето

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні планують приватизувати ще два спиртзаводи

     • 33142 переглядiв