ssha-ta-ukraina-obhovoriuiut-dozvil-na-zastosuvannia-amerykanskoi-dalekobiinoi-zbroi-dlia-udariv-po-terytorii-rf

США та Україна обговорюють дозвіл на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території рф

 • 25203 переглядiв

США обговорюють з Україною можливість використання зброї великої дальності для нанесення ударів вглиб російської території, включаючи аеродроми, які використовуються для атак на українські міста, одночасно адаптуючи військову допомогу відповідно до оперативних потреб України.

США ведуть розмови з Україною щодо дозволу на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території вглиб росії. Про це Голосу Америки сказав заступник помічника державного секретаря США Крістофер Сміт, передає УНН.

Ми й надалі будемо коригувати та адаптувати нашу безпекову допомогу та вказівки, які ми надаємо, базуючись на оперативних та стратегічних потребах наших партнерів в Україні

– сказав Сміт.

Як повідомляв Голос Америки, Держдепартамент США відіграв важливу роль у рішенні дозволити Україні використовувати американську зброю для ударів через російський кордон. Але з огляду на те, що росіяни продовжують використовувати свої аеродроми з більш віддаленої від кордону території для авіаударів по українських містах, президент України Володимир Зеленський закликав уряд США зняти всі існуючі обмеження на зброю великої дальності.

Голос Америки розпитав представника Держдепу США, чи Вашингтон розглядає це звернення.

Ми найрішучішим чином засуджуємо напади росії на цивільне населення. Це частково причина, чому наш держсекретар оприлюднив заяву про те, що росія скоїла злочини проти людяності в Україні. І ми зробимо все, що в наших силах, щоб допомогти Україні протистояти цим загрозам або в повітрі, або вдарити по них там, де вони виникають. У певному сенсі це відповідає нашій політиці

– сказав Сміт.

У Конгресі США очікують, що на саміті НАТО Україна отримає дозвіл бити по всій території рф09.07.24, 20:34

Він також повідомив, що США "ретельно та тісно співпрацюють з українськими колегами, щоб адаптувати та налаштувати допомогу у сфері безпеки та керівні принципи, які ми надаємо разом із цією допомогою, щоб протистояти цим загрозам":

Ці дискусії тривають. Я не хочу "телеграфувати" будь-які наші удари росіянам, але ми ретельно працюємо з Україною над цим критичним питанням і продовжуватимемо тісно співпрацювати

- сказав Сміт.

Президент Володимир Зеленський заявив Голосу Америки, що Україна розраховує, що будуть зняті обмеження з української армії.

На запитання, чи, на його думку, будуть зняті обмеження з української армії, Зеленський відповів: "Ми на це розраховуємо".

Кулеба: працюємо, щоб отримати дозвіл від США бити по аеродромах на території рф 09.07.24, 20:27

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі