ssha-ta-shvetsiia-pidpysaly-uhodu-pro-oboronnu-spivpratsiu

США та Швеція підписали Угоду про оборонну співпрацю

 • 30259 переглядiв

США і Швеція підписали угоду про оборонне співробітництво з метою посилення партнерства у сфері безпеки і трансатлантичної безпеки, яка буде діяти як до, так і після потенційного вступу Швеції до НАТО.

5 грудня США і Швеція підписали Угоду про співпрацю в оборонній сфері. Про це повідомили на сайті Пентагону, передає УНН.

Деталі

Угода підписана міністром оборони США Ллойдом Остіном і міністром оборони Швеції Полом Йонсоном. Вона дасть можливість двом країнам розширити тісне партнерство в галузі безпеки, посилити співробітництво в багатосторонніх операціях безпеки та разом зміцнити трансатлантичну безпеку.

За задумом, Угода застосовуватиметься як до, так і після приєднання Швеції до НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТуреччина може ратифікувати заявку Швеції на вступ до НАТО до кінця року - Reuters

Швеція є сильним, спроможним оборонним партнером, який відстоює цінності НАТО, і далі зміцнюватиме Альянс після завершення свого вступу до НАТО. Членство Швеції зміцнить нашу колективну оборону та посилить нашу здатність реагувати на виклики безпеці в євроатлантичному регіоні. Швеція стане постачальником мережевої безпеки з першого дня свого членства в НАТО, і Альянс стане сильнішим завдяки Швеції як союзнику НАТО

йдеться у повідомленні Пентагону.

Зазначається, що підписана угода відображає прихильність США зміцненню оборонних партнерств у всьому світі для просування безпеки. 

Угода забезпечить посилене оборонне співробітництво шляхом встановлення умов для американських військових дій у Швеції, включаючи правовий статус військового персоналу США, доступ до районів дислокації, попереднє розміщення військового обладнання, а також податкові та митні правила.   

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США та Швеція підписали Угоду про оборонну співпрацю

     • 30259 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО

     • 34451 переглядiв