ukenru
ssha-ta-polscha-spilno-vimagayut-vid-rosiyi-piti-z-ukrayini

США та Польща спільно вимагають від росії піти з України

 • 1267330 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Вашингтон та Варшава вимагають від рф піти з України та вважають, що росія повинна бути притягнута до відповідальності, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

США та Польща вимагають, щоб росія пішла з території України в її міжнародно визнаних кордонах, і висловили намір і надалі підтримувати право України на захист від російської агресії. Про це йдеться у спільній заяві, яка була прийнята за підсумками 14-ї сесії Стратегічного діалогу США та Польщі.

У документі йдеться про те, що сесія відбулася майже через рік після початку російського вторгнення в Україну на тлі найбільшої загрози європейській безпеці з часів Другої світової війни.

«Російська агресія в Україні мала величезний вплив на євроатлантичну спільноту і призвела до значних негативних наслідків у світовому масштабі. Порушивши фундаментальні принципи міжнародного порядку, заснованого на правилах, Росія продемонструвала, що вона не є надійним партнером і має бути притягнута до відповідальності. Ми, як і раніше, віддані тому, щоб російська агресія проти України залишилася стратегічним провалом [Кремля]», - повідомляється у заяві.

Також США та Польща закликали білорусь, КНДР та Іран припинити підтримку росії, а Китай – припинити посилювати хибні настанови рф.

Також у заяві говориться про те, що Вашингтон і Варшава продовжуватимуть консультації щодо подальших обмежувальних заходів проти росії та білорусі, і планують посилювати санкції, поки рф не припинить війну і не виведе війська з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор США заявив, що конфісковані кошти, вилучені у російського олігарха, підуть на допомогу Україні

Українські Національні Новини

Війна