ssha-ta-polscha-pidpisali-ugodu-pro-vidkrittya-u-poznani-tsentru-obslugovuvannya-tankiv-abrams

США та Польща підписали угоду про відкриття у Познані центру обслуговування танків Abrams

 • 1125136 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Сервісний центр для танків Abrams американського виробництва буде відкрито в місті Познань на заході Польщі, повідомив у понеділок виробник озброєнь Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Угоду про створення центру було підписано в понеділок між PGZ і американським виробником танків General Dynamics Land Systems, повідомляє PGZ.

«Як надійний партнер армії, ми несемо відповідальність за підтримку підрозділів у підтримці ефективності кожного типу обладнання, що використовується польською армією або починає використовуватися», - ідеться в заяві генерального директора PGZ Себастьяна Хвалека.

Міністр державних активів Польщі Яцек Сасін заявив у Twitter, що будівництво сервісного центру показало, що «американці високо цінують потенціал Польщі та наші організаторські здібності».

Доповнення

Член НАТО Польща посилює свої збройні сили через війну в Україні. Варшава пообіцяла подвоїти чисельність своєї армії і витратити 4% ВВП на оборону у 2023 році. Вона замовила 250 сучасних бойових танків Abrams на додаток до 116 модернізованих.

У квітні прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща прагне стати сервісним центром для танків Abrams у Європі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Донеччина: росіяни обстріляли житловий сектор, є руйнування

     • 917561 переглядiв

    Через пожежу у будинку на Львівщині загинули матір з дитиною

     • 221993 переглядiв